Business en meditatie?!

happiness

Vorig schooljaar heeft Pink Chocolate een uniek business & meditatietraject verzorgd op het Business & Administration College van ROC Midden Nederland in Utrecht. Een groep eerstejaars studenten van de opleiding marketing, communicatie en evenementorganisatie hebben business & meditatielessen gevolgd binnen de dimensie vitaal burgerschap. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk top fit! Belangrijk om lekker in je vel te zitten, je bent per slot van rekening je eigen instrument in de zakenwereld.

Het traject was een succes en heeft geresulteerd in het onderwijsprogramma “betekenisvol ondernemen”.
Een lesprogramma van 10 bijeenkomsten waarin de identiteitsontwikkeling van de student centraal staat.
Dit schooljaar hebben 2 eerstejaars klassen de eer om dit bijzondere onderwijsprogramma te mogen volgen.
De reacties van de studenten zijn positief.

 

“Ik vond het echt heel interessant om dit vak te volgen, omdat je elke keer iets anders deed. Dus je wist nooit wat je te wachten stond. De lessen hebben ervoor gezorgd dat ik meer uit mijn comfortzone kwam. Dus dat ik meer durf te zeggen omdat ik wist dat ik daar niet op beoordeeld werd. Verder hebben de lessen ervoor gezorgd dat ik minder snel iemand moet beoordelen op de dingen die hij of zij heeft gedaan dat de samenleving niet snel zou accepteren. Ik heb geleerd dat er altijd een verhaal achter zit, dat accepteer ik dan ook en ik zou ze ook niet anders gaan behandelen.”

Ik vond het leerzaam!!! Ik heb er echt wat aan gehad voor mezelf. Ik heb geleerd meer dingen positief te zien en niet gelijk negatief.”

Dankzij deze lessen ben ik te weten gekomen over mezelf dat ik heel veel dingen wilde zeggen maar niet zei. Dus dat ik veel dingen voor mezelf hield waardoor alles op elkaar stapelden en niet uit kon omdat ik altijd dacht dat het mensen toch niet zou boeien. Ook al waren het de kleinste dingen, toch vertelde ik het niet. En dat is iets waar ik trots op ben, dat ik hier achter ben gekomen, omdat als de stapel nog groter zou worden, op een gegeven moment zou het waarschijnlijk teveel voor mij zijn.”

In de lessen heb ik geleerd hoe ik mijn kwaliteiten kan inzetten in het bedrijfsleven. Eerlijk gezegd wist ik voordat ik deze lessen ging volgen niet echt wat mijn kwaliteiten waren en via deze lessen ben ik erachter gekomen. Dus doordat ik mijn kwaliteiten wist, wist ik ook hoe ik ze dus kon inzetten in de businesswereld. Verder heb ik geleerd hoe je je lichaamsbewustzijn onder controle kan houden. Voordat ik deze lessen volgde wist ik niet dat lichaamsbewustzijn belangrijk zou zijn voor in de businesswereld.”